KENNEL IGALUK'S ALBUM

Amikis Dristige Kobuks Kiana (t.h.) koser seg i vårsola på Grøtteng i Orkdal.  Hennes kullbror Amikis Dristige Kiwalik of Kotzebue tar seg en hvil på snøen etter en kjøretur.

Kiana og Kiwalik var de 2 første malamutene hos Kennel Igaluk.  Kiwalik har nå vandret til de evige jaktmarker der elgbein og jaktlek er en daglig foretèelse.

 

Daglig sosial omgang og trening er en del av kennelens aktiviteter.  Til venstre er Kiwalik i aktivitet sammen med en av valpene fra 1997, Igaluk's Alaskan Kaguyak, her 13 mnd. gammel.  Til høyre mor Kiana og Kaguyak.  Denne sosiale omgangen er viktig, blant annet for å utvikle riktig språk og adferd og for å opprettholde rangordningen innad i flokken.

 

Til venstre, Kiana bare et par dager før sitt første kull i 1997.  Hun er vanligvis ikke så rund, men hun er alltid like blid.  Til høyre er valpene kommet ut i valpegården og er rukket å bli 4 - 5 uker gamle.  Vi er kommet til begynnelsen av mai, og som dere ser i bakgrunnen kommer sommeren seint i trøndelag.

 

Til venstre, Igaluk's Alaskan Kodiak Nansen i ung alder, veldig interessert i en hund som ligger med ryggen mot nettingen.  Til høyre, Igaluk's Alaskan Kanatak Balto og 2 lekekamerater har tatt ei pause i leken og ligger på flokklederens ben og ser ut i den store verden.  Det er visst ingen grenser for hvor stor den er...

 

Familien K har slått leir i Rørosfjellet.  Knut, Kiana, Kiwalik og Kaguyak.  Natten ble tilbragt i sovepose rett på bakken sammen med hundene.  Topp!  Et av mine favorittsteder, Rødsjøen gruver like nord for Røros, ligger mellom Kongens gruve og Hessdalen i Rørosfjellene.

 

N S UCH NV-95-96-97-99-00-01 SV-97-00 NORDV-98 Knotten var far til kullet med Kiana i 1997.  Det var Kianas første kull og det ble 6 valper i kullet. N UCH Amikis Barske Nikko var far til kullene med Kiana i 1998 og 1999.  Det ble 7 valper det første året og 8 året etter.

 

Til toppen av siden        Til førstesiden