Kennel Igaluks Valpeside 
 

Kaiyuh fikk 5 valper den 4. mars 2010, to hanner og tre tisper.

 

Kull 1-2010 er en kombinasjon mellom tispen Igaluk's Deering Kaiyuh og hannhunden Celebre Piteraq av Vinterborgen.

Kaiyuh ble parret den 2., 4. og 6.januar 2010. 

5 velskapte valper av fin størrelse, fra 5-600 gram, ble født den 4. mars, to hanner og tre tisper, alle svart/hvite, 1 1/2 døgn før terminen.

 

Kailo og Kali blir boende på kennelen sammen med familien sin.  Kimik, Kashna og Kavik flyttet til de nye eierne sine 1. mai-helga. 

Det er derfor ingen valper til salgs på kennelen for øyeblikket.

 

Se bilder av valpene:  3 dager - 7 dager - 16 dager - 21 dager - 24 dager (første dag ute) - 31 dager første påskedag - 38 dager ut på tur -

                                 45 dager, hver sin personlighet - 7 uker og 3 dager - bilder av valpene hos sine nye eiere blir publisert om kort tid.

 

Forespørsel om kjøp av valp ønskes bare pr. epost med fyldig informasjon.     
Detaljer om kombinasjon nr. 1 - 2010.

 

         

                                   Igaluk's Deering Kaiyuh våren 2004                                                  Celebre Piteraq av Vinterborgen oktober 2009

 

Celebre Piteraq av Vinterborgen er en 2 år gammel ung og flott hannhund fra Kennel Vinterborgen.  Piteraq er full av pågangsmot og iver slik 2-åringer kan være og han viste seg som sosial, tilgjengelig og glad hannhund da jeg hilste på ham på Dovrefjell den 10. oktober i år.  Han viste seg som en trygg og sikker hannhund som ikke hadde problemer med å legge seg på ryggen for å få kos i fremmede personer og hunders nærvær.  Alt ligger til rette for at det kan komme arbeidsvillige og aktive valper etter denne kombinasjonen.  Det er lagt stor vekt på mentalegenskaper og bruksegenskaper.

Hva gjelder helse og eksteriør forventer jeg å beholde de gode resultatene jeg har hatt på avkom til nå.  Piteraq er en av 8 valper fra Vinterborgens Celebrekull der alle 8 valper er HD-røntget og fri, 7 er AA-røntget og fri og 7 er øyelyst og fri.  Av de 30 hundene i 4 generasjoner bak valpene er det 28 som har A-hofter, en har B-hofter (fri) og en stamfar finnes det ikke resultater på i USA.

Begge avlshundene er litt over idealhøyde og vekt slik den er angitt i rasestandarden, omtrent som gjennomsnittet for rasen i Norge i dag.  Jeg forventer at det blir flest svart/hvite valper.

Denne kombinasjonen blir en videreføring av avlslinjer jeg har holdt meg til hele tiden.  Det er hovedvekt på de gamle norske linjene med innblanding av linjer som kommer fra Alaska og har utviklet seg i Sverige, denne gangen også med innblanding av en gren fra danske linjer.  Også i denne kombinasjonen finner jeg tydelige egenskaper fra Kviby-linjene som jeg knytter til gode mentalegenskaper og et utpreget tydelig språk. 

Innavlsgrad (COI) for kombinasjonen er 3,2 ved en 5 generasjoners stamtavle (COI blir da beregnet for 4 ledd bak valpene).

Se fiktiv stamtavle for valpene.

 

Forespørsel om kjøp av valp ønskes bare pr. epost med fyldig informasjon.     

 

Kennel Igaluk's kjøpeavtale ved salg av valper.  (Word 6.0 format)

Kennel Igaluk's kjøpeavtale ved salg av valper.  (Acrobat PDF format)

Tenker dere på å besøke Kennel Igaluk -, her er reisebeskrivelse... 

Kennel Igaluk legger først og fremst vekt på mentale egenskaper i sin avl.  Les om de mentale egenskapene på Alaskan Malamute...

Kennelen er opptatt av å fremheve og bevare rasens typiske mentale egenskaper.  Den typiske malamuten er svært sosial, vennlig og aktiv.  Gode metale egenskaper er nøkkelen til malamuter som kan oppdras til veltilpassede hunder for eierne og i samfunnet rundt dem.  Kennelen er overbevist om at der de mentale egenskapene er gode vil hundene også bli gode familiemedlemmer og gode trekkhunder.

 

Alle kombinasjoner blir foretatt i henhold til Norsk Kennel Klubs grunnregler for avl og raseklubben Norsk Alaskan Malamute Klubbs avlsregler.  (Det vil si at avlshundene ble testet for arvelige sykdommer og fri for slike og at de begge har oppnådd utstillingsresultater som tilfredsstiller kravene for å kunne brukes avl.)  De fleste av hundene på stamtavlene i 5 generasjoner tilbake er testet for arvelige lidelser og er frie for HD og katarakt.  Begge hundenes resultater og annen informasjon finnes på deres egne sider.  Pek på bildene for å se foreldre-hundenes egne sider.

 

Kennel Igaluk har tidligere hatt 10 valpekull som har gitt tilsammen 47 valper.  De fleste av disse valpene er HD-røntget og øyelyst og hittil har alle valper hatt HD-frie hofter (A-hofter).  Gjennomsnitt for rasen siste 10 år er at 9% av hundene får HD.  2 av de 47 avkommene fra Kennel Igaluk har fått en arvelig øyelidelse som heter katarakt (4,7%).  Gjennomsnittet for rasen siste 10 år er at 13% får en annen diagnose enn FRI.

Bilder fra noen av Kennel Igaluk tidligere valpekull i 1997 -98 og -99.

Kiana i valpekassen i 1997.   Det ble 6 valper, 4 hanner og 2 tisper.

Kullet i 1998 var "ute av hiet" for forste gang pa 3-ukers dagen.   I 1998 ble det 7 valper, 2 hanner og 5 tisper.  3 av tispene ble svart/hvite.

I kullet i 1999 ble det 8 valper, 4 hanner og 4 tisper.

 

Forespørsel om kjøp av valp ønskes bare pr. epost med fyldig informasjon:   

Tilbake til toppen        Tilbake til førstesiden